Spannende tijden?

U heeft behoefte aan een overzichtelijk en waterdicht stappenplan. Bij Aimée Staal doen we het graag zo:

Kennismaking & Strategie

Misschien is het even wennen, maar u schakelt een 'verhuiscoach' in die u voortdurend scherp houdt en die met u meeleeft. Zonder de zakelijke aspecten - waar elke goede makelaar aan denkt - een moment uit het oog te verliezen: ideale vraagprijs, mogelijke concurrentie in de buurt, juridische

Grondige voorbereiding

U krijgt een 'verkoopdossier' met alle relevante administratieve gegevens: kadaster, bouwtekeningen, alles wat we later nodig hebben.

Meteen al komt de verkoopstyliste. Langskomen doet ze altijd; van tevoren krijgt u alvast allerlei tips. Eén ding is zeker: een goede verkoopstyling doet wonderen, zo is gebleken. Met eenvoudige middelen valt al geweldig te scoren.

Heel belangrijk - de presentatie

We willen uw huis graag professioneel presenteren op Funda, met uw huis. Als we inschatten dat andere middelen in uw geval een welkome aanvulling betekenen, zetten we ook Facebook en Twitter in. Soms ook een buurtmailing en natuurlijk altijd onze eigen website aimeestaal.nl
Sterke, professionele foto's van een verkoopklaar huis zijn onmisbaar. Onze vakfotograaf laat de woning van buiten en binnen van zijn mooiste kanten zien. We gaan aan de slag met digitale plattegronden - alleen al omdat ze goed zijn voor een hogere ranking op Funda. Tekstschrijfster Marij Thiecke is goed met wervende woorden, op internet en in de woningbrochure voor kopers.

Bezichtigingen

Uw huis is gespot op Funda. Dan kan het hard gaan. Geïnteresseerden nemen contact met ons op. Telefonisch kunnen we ze al heel wat informatie geven, ter aanvulling op alle media die we hebben ingezet bij de presentatie. Uiteindelijk doel is natuurlijk een bezichtiging. Daar nemen we bij Aimée Staal graag de tijd voor: kandidaat-kopers moeten alle gelegenheid krijgen om rond te kijken, sfeer te proeven en 'de maat te nemen' - en als het nodig is: hun vragen beantwoord te krijgen. Rust en duidelijkheid bevorderen de verkoop alleen maar, is onze ervaring. We laten het altijd ruim op tijd weten als we naar uw huis gaan om te bezichtigen. Direct na de bezichtiging houden we u zorgvuldig op de hoogte: eerste reactie, een eventueel vervolg, misschien al een openingsbod?

Onderhandelen

De onderhandelingstactiek bepalen we samen. Wanneer het spannend wordt, kunt u rekenen op een professionele, deskundige en vooral ook strategische begeleiding, een aanpak gebaseerd op jaren ervaring. U mag er op rekenen dat we alleen uw belangen behartigen, dat is in de regels voor NVM-makelaars zo vastgelegd. Bij elke transactie mag een makelaar slechts één partij vertegenwoordigen: verkoper of koper. Is er overeenstemming over prijs, datum van aanvaarden en eventueel ontbindende voorwaarden, dan leggen we de mondelinge overeenkomst op schrift vast in een koopovereenkomst.

Overeenkomst & Notaris

Wat ons betreft zijn er bij een geslaagde overeenkomst drie partijen tevreden: u als verkoper, de koper en wij als makelaarskantoor. De afspraken zijn nu gemaakt. Om risico's of teleurstellingen te voorkomen, zorgen we voor een juridisch verantwoorde, waterdichte koopakte. Die wordt door beide partijen ondertekend. Tot we bij de notaris de transportakte ondertekenen - het huis wisselt dan officieel van eigenaar - houden wij de ontbindende voorwaarden nauwlettend in de gaten. Vreselijk belangrijk, want er zijn nu eenmaal grote belangen mee gemoeid en er mag niets misgaan. Geen reden voor slapeloze nachten; u weet dat wij waakzaam blijven, tot de sleutels overgedragen zijn.

Onze voorlaatste actie: de laatste inspectie van de woning voor de handtekening gezet worden, samen met de koper, die daar wettelijk recht op heeft.

Na de overdracht

Nu leert u de meerwaarde van Aimée Staal pas goed kennen. Bij veel makelaars blijft het stil, omdat de 'deal' rond is. Bij ons niet. Zijn er nog vragen, kinderziektes, kunt u wennen? We willen het allemaal graag weten.

Een huis verkopen moet vooral een feestje zijn!