Spannende tijden?

U heeft behoefte aan een doeltreffend stappenplan. Bij Aimée Staal doen we het graag zo:

Kennismaking & woonwensen

Misschien wel de belangrijkste stap: hoe wilt u straks wonen? We spreken meteen met elkaar af van welke diensten van de makelaar u gebruik wilt maken. Natuurlijk mét bedenktijd en duidelijk advies.

Oriënterend rondkijken

We stellen een 'shortlist' voor u samen, van woningen die te koop staan of waarvan wij weten dat ze binnenkort te koop zijn. Dit eerste lijstje is bewust nog gevarieerd. Zo krijgt u een goed gevoel van de verschillende wijken, bouwstijlen, voorzieningen in de buurt, meevallers en aandachtspuntjes.

Als ervaren makelaar zie ik meestal al vrij snel welke kant het op gaat, met de voorkeuren.

Geschikte woningen

Uw woonwensen worden steeds duidelijker. We weten wat u zoekt. Vanaf nu houden we u dagelijks op de hoogte van het nieuwe aanbod. Soms met een verrassingskandidaat, waarvan we inschatten: deze woning past écht perfect bij u, ook al is er een vinkje niet aangevinkt of nog niet besproken. Slaat de 'vonk' over, dan maken we een afspraak. Ik ga met u mee en behartig uw belangen. Terwijl u misschien al positief overdonderd wordt en in gedachten al aan het inrichten bent, geef ik mijn ogen goed de kost. Ik let op bouwkundige staat en eventuele gebreken, die later voor veel ongemakken - of erger nog: financiële rampen - kunnen zorgen.

Droomhuis gevonden!

Hoe lang ik ook al werk als makelaar, het is iedere keer weer een feestje. Nu is het zaak om het hoofd koel te houden; in ieder geval één van ons tweeën. Strategie bepalen, er uit halen wat er in zit, risico's mijden, aanpassingen visualiseren en bekijken of uw dromen ook reëel en uitvoerbaar zijn. Op tafel komen ook: bestemmingsplan, de milieuaspecten, gegevens van het kadaster. Want dromen is mooi, zeker weten is nog beter.

Onderhandelen.

Spannend, belangrijk, tactisch, maar vooral: eerlijk en vakkundig. Als klant van een NVM-makelaar Aimée Staal mag u er op rekenen, dat wij alleen uw belangen vertegenwoordigen. Wat betreft prijs én voorwaarden of zekerheden. Dat staat zo in de regels, heel terecht. Het zou een slechte zaak zijn als een makelaar de (tegenstrijdige) belangen van zowel verkoper als koper mocht vertegenwoordigen. Nog een puntje, dat andere makelaars nog wel eens over het hoofd zien: ik wil ook dat u alles snapt, dat ik de gevolgen van het onderhandelingsresultaat inzichtelijk heb gemaakt. Goed om op tijd te weten en begrijpen, wat straks in de praktijk de consequenties zijn.

Overeenkomst en notaris.

In de aanloop naar de overdracht zorg ik voor een juridisch verantwoorde koopakte. U mag ook lezen: een veilige.

Want met ellende of onvoorziene kosten achteraf bent u niet gediend. Zijn er ontbindende voorwaarden, dan houd ik die in de tussentijd scherp in de gaten. We houden voortdurend contact; hebt u nog vragen, stel ze gerust.

Onze voorlaatste actie: de laatste inspectie van de woning voor u bij de notaris een handtekening zet. Ook nu ben ik uw rechterhand en uw tweede of derde paar ogen. Alles als alles in orde en volgens afspraak is, melden we ons bij de notaris.

Een huis kopen moet vooral een feestje zijn!